Vrei propria locuință? Ce alegi, apartament într-un bloc nou sau într-unul vechi?

1823
Vrei propria locuință? Ce alegi, apartament într-un bloc nou sau într-unul vechi? - bloc-1361885555.jpg
Apartamentele în blocuri vechi și cele în blocuri nou prezintă o serie de avantaje și dezavantaje care se au în vedere la achiziționarea unei locuințe, în funcție de nevoile personale ale beneficiarului.

Iată care sunt punctele tari și punctele slabe ale unui apartament într-un bloc vechi versus bloc nou.

Avantajele unui apartament într-un bloc vechi

Dacă te grăbești să te muți, un apartament vechi poate fi disponibil mai repede decât unul într-un bloc nou. În multe cazuri, apartamentele noi sunt vândute încă din fază de proiect. Există, însă și apartamente noi care își pot primi repede locatarii.

Blocurile vechi au avantajul unei poziționări avantajoase. Cele mai multe blocuri vechi se află aproape de mijloacele de transport, piețe, spitale, școli, grădinițe, farmacii etc.

Dezavantajele unui apartament într-un bloc vechi

Un bloc vechi are o suprafață redusă, iar pentru beneficiarii care își doresc o locuință spațioasă, un apartament într-un bloc vechi este necorespunzător.

Alte dezavantaje în cazul uni bloc vechi: nu se pune accentul asupra ambientului, spațiul pentru parcare este problematic, nu există pază pentru imobil, instalațiile sunt vechi și pot provoca probleme constant (țevile de apă) etc.

Dacă este posibil să vinzi locuința peste un timp, un apartament vechi se va devaloriza mai mult decât unul nou. De aceea, un criteriu care poate fi avut în vedere îl reprezintă costul acelei locuințe peste 10 ani.

Avantajele unui apartament într-un bloc nou

Blocurile noi sunt mai spațioase decât cele vechi, uneori suprafața primelor fiind dublă comparativ cu suprafața unui apartament de bloc vechi. Astfel, într-un bloc nou un apartament de două camere poate avea 100 mp, în timp ce același tip de apartament are numai 60 mp într-un imobil vechi.

Finisajele sunt un alt atuu al blocului nou. Proprietarii cumpără apartamentul dotat cu gresie, faianță, parchet, termopane sau au posibilitatea să ceară dezvoltatorului să personalizeze locuință cu finisajele dorite.

Un apartament într-un bloc nou dispune de facilități care nu există în cazul blocurilor vechi: garaj subteran, portar, piscină pe acoperiș, terase mari, design modern cu pereți de sticlă și compartimentare de tip open-space, spații de joacă pentru copii, sală de fitness etc.

Persoanele care cumpără apartamente în blocurile noi sunt, în general, familii tinere, cu venituri peste medie și cu educație universitară. Astfel, comunitatea poate fi una mai civilizată și mai agreabilă.

Blocurile noi realizate conform legislației țin cont de factori precum distanță minimă dintre două clădiri, urbanismul sanitar, rezistență la seism și incendiu, lumina naturală etc.

Dezavantajele unui apartament într-un bloc nou

Apartamentul dintr-un bloc nou poate fi construit într-o perioadă lungă dacă afacerea se afla încă în stadiul de proiect.

Există mulți dezvoltatori de piață, însă au apărut și cazuri în care apartamentele cumpărate nu au mai ajuns niciodată să fie finalizate din cauza unui faliment. Tocmai de aceea, alegerea unui apartament nou, dacă este în stadiul de proiect, trebuie făcută cu multă grijă.

În cazul unui apartament nou finalizat, importante sunt modul de construcție și calitatea materialelor folosite. Există dezvoltatori care s-au grăbit să termine proiectul, folosind materiale slabe calitativ, ceea ce a făcut că românii să-și piardă încrederea în siguranță și stabilitatea unei clădiri noi, orientându-se tot spre imobilele vechi.

(sursă: www.casa.casa.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6155 secunde