Computere din ambasadele României în Finlanda, Franța, Norvegia și China au fost spionate

257

Articole de la același autor

Ambasadele României din Finlanda, Franța, Norvegia și China au fost vizate de o vastă rețea de spionaj informatic descoperită de cercetătorii canadieni, potrivit unui raport al acestora publicat în Information Warfare Monitor.
Câte un computer de la Ambasadele României din Polonia, Franța, Norvegia și China a fost infectat cu un program de spionare pe care cercetătorii l-au denumit generic GhostNet. Cercetătorii sunt foarte siguri de validitatea identității acestor computere, potrivit evaluării conținute în raport.
În mai puțin de doi ani, cea mai vastă operațiune de acest tip descoperită vreodată a infiltrat programul de spionaj în cel puțin 1.295 de computere din 103 țări, multe aparținând unor ambasade, ministere de externe și alte birouri guvernamentale, precum și în centrele lui Dalai Lama din India, Bruxelles, Londra și New York.
Aproape 30% dintre computerele infectate pot fi considerate de mare valoare și aparțin ministerelor de externe din Iran, Bangladesh, Letonia, Indonezia, Filipine, Brunei, Barbados și Bhutan sau unor ambasade ale Indiei, Coreei de Sud, Indoneziei, României, Ciprului, Maltei, Thailandei, Taiwanului (unde au fost identificate cele mai multe computere infectate), dar și Portugaliei, Germaniei și Pakistanului, arată cercetătorii în raport.
De asemenea, au fost vizate unele organizații regionale, precum Secretariatul ASEAN (Asociația Națiunilor din Sud-Estul Asiei), SAARC (Asociația pentru Cooperare Regională din Asia de Sud) și Banca pentru Dezvoltare din Asia, dar și instituții de presă. Un computer infectat a fost localizat la sediul NATO.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7809 secunde