Concurs Un activist rus a fost autorul atacului informatic împotriva Estoniei

351

Articole de la același autor

Un activist dintr-o grupare de tineret pro-Kremlin a recunoscut că el și prietenii săi s-au aflat în spatele unui atac electronic împotriva Estoniei în urmă cu doi ani, care a paralizat rețeaua informatică a acestei țări, relatează Reuters. Estonia a acuzat la acea dată Rusia pentru atac, dar Moscova a negat orice implicare. Incidentul a determinat NATO, din care Estonia face parte, să își revizuiască pregătirea pentru a face față atacurilor informatice.
Konstantin Goloskokov, activist în organizația de tineret pro-Kremlin "Nași" și consilier al unui parlamentar apropiat puterii, a declarat că a organizat o rețea de simpatizanți care au bombardat site-urile estone cu solicitări electronice, provocând căderea acestora. Acțiunea a fost un protest pentru mutarea unui monument al Armatei Roșii din centrul Tallinnului. Mutarea monumentului, în 2007, a generat două nopți de revolte ale protestatarilor rusofoni.
"Nu am fost implicat în niciun cyber-atac. Ceea ce am făcut eu și prietenii mei nu a fost un atac, a fost un act de nesupunere civilă absolut legal", a declarat tânărul de 22 de ani într-un interviu telefonic acordat Reuters. "Scopul a fost să protestăm față de politica de Apartheid moderat pe care a dus-o puterea estonă mulți ani și al cărei apogeu a fost mutarea monumentului soldaților din Tallinn". "Am făcut solicitări multiple acestor site-uri. Faptul că nu au rezistat este, propriu-zis, vina celor care nu le-au echipat cum trebuie din punct de vedere tehnic", a spus Goloskokov.
Activistul a mai spus că inițiativa atacului i-a aparținut și nu a primit ajutor nici din partea "Nași", nici din partea oficialilor ruși.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.715 secunde