UE acuză Microsoft că încalcă regulile competiției în navigarea pe internet

Concurs Microsoft, la un pas de încă o mega-amendă

382

Articole de la același autor

Comisia Europeană (CE) a acuzat Microsoft că obstrucționează competiția prin includerea sistemului de navigare pe web Internet Explorer în pachetele Windows, acuzație ce marchează cea mai recentă mișcare dintr-o bătălie îndelungată și costisitoare cu compania de software, relatează Reuters.
CE a ajuns la concluzia preliminară că Microsoft, care controlează trei sferturi din piața mondială de sisteme de navigare pe internet, a împiedicat intrarea în competiție a unor sisteme concu-rente și a încălcat reglementările Uniunii Europene (UE), abuzând de poziția sa dominantă.
Reprezentanții Comisiei Euro-pene au adăugat că Microsoft are la dispoziție opt săptămâni să răspundă listei de acuzații ce a fost trimisă companiei și care amenință să amendeze gigantul american de software, dacă descoperirile preliminare se confirmă.

Microsoft a plătit Comisiei amenzi ce depășesc 1 miliard de dolari
CE "aduce dovezi și schițează concluzia preliminară că interconectarea sistemului de navigare Internet Explorer de sistemele de operare Windows dăunează competiției între sistemele de navigare pe internet, subminează inovarea produselor și, în cele din urmă, reduce posibilitățile de alegere ale consumatorului", potrivit Comisiei.
"În cazul în care concluziile preliminare se confirmă, Comisia poate impune o amendă Microsoft, poate cere companiei să înceteze abuzul și să impună remedii care ar restabili posibilitățile de alegere autentică pentru clienți și sprijini competiția din punctul de vedere al meritelor reale", avertizează CE.
Microsoft și Uniunea Europeană s-au angajat de ani de zile într-o dispută din cauza problemelor de competiție, iar firma americană a fost amendată de mai multe ori, ca urmare a acuzațiilor că abuzează de faptul că domină 95% din piața sistemelor de calculatoare personale, prin intermediul programului omniprezent Windows.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.687 secunde