Concurs Europeana.eu - Biblioteca Digitală Europeană

459

Articole de la același autor

La adresa http://dev.europeana.eu utilizatorii de internet din întreaga lume pot accesa mai mult de două milioane de cărți, înregistrări, fotografii, documente de arhivă, lucrări de artă plastică și filme provenind din bibliotecile naționale și instituțiile culturale din cele 27 de state membre, informează agora.ro.
Europeana deschide noi căi de explorare a patrimoniului cultural european. Oricine este interesat de opere literare, artă, știință, politică, istorie, arhitectură, muzică și cinema, va dispune de acces rapid la cele mai renumite opere de artă și colecții europene în cadrul unei singur portal disponibil în toate limbile Uniunii Europene.
Autorii portalului spun însă că acesta este doar începutul. În 2010, Europeana va oferi acces la milioane de lucrări care reprezintă diversitatea culturală a Europei, având zone interactive precum comunitățile destinate anumitor subiecte. Între 2009 și 2011, mai mult de două milioane de Euro vor fi dedicate în acest scop. Comisia are în vedere și implicarea sectorului privat în extinderea pe mai departe a bibliotecii digitale.
Europeana face posibilă căutarea și navigarea prin colecțiile digitizate ale bibliotecilor, arhivelor și muzeelor europene. Acest lucru înseamnă că utilizatorii pot explora teme fără a mai căuta și a vizita multiple site-uri și resurse.
Europeana a fost inițiată de Comisie în 2005 și s-a maturizat în strânsă colaborare cu bibliotecile naționale și alte instituții culturale ale statelor membre, precum și cu sprijinul puternic al Parlamentului European. Europeana este un proiect desfășurat de European Digital Library Foundation, care adună marile asociații de bibliotecari, arhivele, muzeele, arhivele audiovizuale și instituțiile culturale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.7287 secunde