X

Comunitatea românilor din Londra a sărbătorit cu mici și muzică populară încoronarea Regelui Charles al III-lea

176
Comunitatea românilor din Londra a sărbătorit cu mici și muzică populară încoronarea Regelui Charles al III-lea - foto-12-king-acl-7-mai-1683451704.jpg
Numeroşi români stabiliţi în Marea Britanie au înfruntat sâmbătă ploaia mocănească într-un parc din apropierea Londrei şi au petrecut cu mici, cârnaţi, kurtos kalacs, papanaşi, cozonaci şi muzică tradiţională încoronarea regelui Charles al III-lea pe care îl consideră „cel mai mare ambasador al României pe meleagurile britanice”.


Adunaţi în Centenary Park din Harrow, la circa 20 de kilometri de centrul Londrei, reprezentanţi ai comunităţii de români din regiunea administrativă Greater London au îmbrăcat costume populare, au încins grătarele şi au pregătit tarabele cu produse româneşti încă de dimineaţă, relatează Agerpres.


Urmărind în paralel ceremonia încoronării, zeci de români originari din diverse colţuri ale ţării noastre au expus pe tarabe brânzeturi tradiţionale, mici, cârnaţi, kurtos kalacs, papanaşi, cozonaci, prăjituri, siropuri naturale, dar şi icoane, păpuşi, bijuterii şi accesorii realizate manual şi cărţi în limba română, în cadrul Festivalului RoConect.


Ce aşteptări au românii de la noul rege al Marii Britanii? „Ne dorim să ducă mai departe şi la aceleaşi standarde moştenirea mamei sale, Elisabeta a II-a, care a fost o regină foarte iubită”, a declarat o româncă prezentă la eveniment. .


Charles al III-lea, de 74 de ani şi soţia sa, Camilla, de 75 de ani, au fost încoronaţi sâmbătă, la Westminster Abbey din Londra ca regi ai Regatului Unit şi Irlandei de Nord.


La ceremonie au fost prezenţi 2.300 de invitaţi, demnitari străini, vedete, reprezentanţi ai nobilimii, lideri politici şi reprezentanţi ai societăţii civile.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5383 secunde