Confruntări violente la Madrid, între poliție și protestatari

1229
Cel puțin 20 de persoane au fost rănite, între care șapte polițiști, în urma unor ciocniri violente ce au avut loc la Madrid între forțele de ordine și protestatarii care demonstrează sub numele de "indignații", relatează Mediafax.

Poliția i-a împiedicat pe manifes-tanți să intre într-o piață care devenise un centru al protestelor antiguvernamentale. Peste 200 de polițiști fuseseră desfășurați, joi, pentru a izola, a treia zi consecutiv, piața Puerta del Sol. În cursul serii, sute de demonstranți au defilat prin oraș, pentru a protesta față de închiderea pieței. Monitorizați de elicopterele poliției, ei au ținut un miting în Plaza de Cibeles și mulți s-au adunat în apropierea Ministerului de Interne, pe Paseo de la Castellana.

Martori oculari au spus că poliția - care a primit întăriri - a folosit forța asupra mulțimii aflate la Ministerul de Interne, iar presa relatează că este cel mai grav incident de la începutul mișcării de protest, la mijlocul lunii mai.

"Indignații" se plâng de modul în care guvernul administrează economia și de șomajul ridicat, care în Spania a depășit 21% și lovește cu precădere tinerii sub 25 de ani (44%). Protestele au început la 15 mai și s-au extins în alte orașe spaniole, prin Facebook și Twitter. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6584 secunde