Concurs Jafuri și mașini incendiate în timpul unor proteste în Londra

1135
Jafuri și mașini incendiate în timpul unor proteste în Londra - londra-1312701537.jpg

Articole recomandate

Poliția britanică încerca duminică dimineață să preia controlul asupra situației la Tottenham, un cartier multietnic de la periferia nordică a Londrei, care a fost sâmbătă teatrul unor proteste violente, soldate cu rănirea a opt polițiști, transmite Mediafax.Protestele au fost marcate de jafuri și de incendierea unui autobuz, a două mașini de poliție și a unor camionete.

Această explozie de violență, sâmbătă după-amiază, a izbucnit după un marș de protest față de uciderea unui bărbat, joi, de polițiști înarmați.

Violențele sunt cele mai grave înregistrate în ultimii ani la periferia capitalei britanice , deși aceasta s-a confruntat în centrul său, în ultimele luni, cu manifestații la apelul studenților și al sindicatelor.

Controlul asupra străzii principale din Tottenham a fost preluat cu dificultate, în cursul serii, de forțele de poliție, care au fost ținta proiectilelor și cocteilurilor Molotov aruncate de sute de persoane.

Geamurile mai multor magazine au fost sparte, iar acestea au devenit victimele jafurilor.

Situația a degenerat la finalul unui marș pașnic desfășurat sâmbătă în semn de omagiu după moartea unui bărbat de 29 de ani și tată a patru copii.

Duminică dimineață, poliția a anunțat că situația începe să revină la calm pe strada principală, dar că mai sunt grupuri care opun rezistență în alte zone din Tottenham .

Nu au avut loc arestări, poliția precizând că prioritatea sa este restaurarea ordinii publice.

Opt polițiști au fost răniți și spitalizați.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4653 secunde