Conturile de Twitter ale BBC, piratate de "Armata electronică siriană"

135
Conturile de Twitter ale BBC, piratate  de
Trei conturi de Twitter ale BBC, inclusiv cel al serviciului meteorologic, au fost piratate de un grup care se prezintă ca fiind "Armata electronică siriană", o organizație care sprijină regimul președintelui sirian Bashar al-Assad. 

"Am fost informați că mai multe conturi de Twitter ale BBC au fost piratate. În prezent, încercăm să rezolvăm această problemă cât mai repede posibil", a anunțat serviciul de presă al BBC.

Pirații cibernetici au atacat contul de Twitter al serviciului meteorologic al BBC, cel al serviciului în limba arabă al postului și cel al postului de radio BBC din Irlanda de Nord.

La începutul după-amiezii de joi, contul BBC Weather a emis o serie de mesaje fanteziste, sub forma unor buletine meteorologice ironice la adresa Israelului, făcând aluzie la livrările de arme pentru opozanții sirieni, susținuți de autoritățile de la Londra și de la Paris.

"O stație meteo saudită, în pană din cauza unei coliziuni frontale cu o cămilă", anunța contul @bbcweather, care difuza și un mesaj de sprijin pentru Bashar al-Assad.

Aceste mesaje au fost retrase ulterior, iar contul BBC Weather anunța la ora 15.39 reluarea funcționării normale a serviciului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6665 secunde