Coreea de Nord a continuat dezvoltarea programelor nuclear şi de rachete balistice în 2021

177
Coreea de Nord a continuat dezvoltarea programelor nuclear şi de rachete balistice în 2021 - kimjongun-1628319400.jpg

Articole de la același autor

Coreea de Nord a continuat dezvoltarea programelor nuclear şi de rachete balistice în prima jumătate a anului 2021, încălcând sancţiunile internaționale, se arată într-un extras dintr-un raport confidenţial al ONU, transmite Reuters.

Potrivit raportului, Phenianul ''a continuat să caute în străinătate material şi tehnologie pentru aceste programe''.

''În ciuda agravării situaţiei sale economice, Republica Populară Democrată Coreeană (RPDC) a continuat să menţină şi să dezvolte programele sale nuclear şi de rachete balistice'', a concluzionat comisia de monitorizare a sancţiunilor, scrie Agerpres.

Misiunea RPDC la Naţiunile Unite nu a răspuns imediat la o cerere de a comenta cu privire la acest raport ONU.

Coreea de Nord a impus un lockdown strict anul trecut în contextul pandemiei de coronavirus care a redus comerţul şi accesul la ajutoare și a afectat și mai mult economia deja împovărată de sancţiuni internaţionale.

În iunie, liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că ţara se confruntă cu o situaţie alimentară ''tensionată'' şi că multe probleme ar depinde de recoltele din acest an.

Coreea de Nord a fost supusă sancţiunilor ONU din 2006 ca urmare a programele sale nuclear şi de rachete balistice. Consiliul de Securitate al ONU a consolidat în mod constant sancţiunile în încercarea de a întrerupe finanţarea acestor programe.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.4688 secunde