Coreea de Nord amenință cu atacuri bazele americane din Guam și Japonia

236
Coreea de Nord amenință cu atacuri bazele americane din Guam și Japonia - americani-1363873016.jpg
Coreea de Nord a amenințat, ieri, că va lovi bazele militare americane din Japonia și Insulele Guam, ca ripostă la zborurile

de antrenament ale bombardierelor americane de tip B-52 deasupra Coreii de Sud în cadrul manevrelor comune desfășurate de Washington și Seul, relatează AFP.

"Statele Unite nu ar trebui să uite că baza Andersen a forțelor aeriene americane din Insulele Guam, de unde decolează avioanele B-52, precum și bazele navale de pe insula principală a Japoniei și din Okinawa, se află toate în raza de acțiune a capacității noastre de lovituri cu precizie", a declarat purtătorul de cuvânt al armatei nord-coreene, citat de agenția de stat KCNA.

Washingtonul și Seulul desfășoară în această perioadă, în sudul Peninsulei Coreene, manevre comune anuale, iar Statele Unite au dezvăluit, luni, că acestea includ zboruri de antrenament cu bombar-diere de tip B-52.

"Avioanele B-52 pot executa diverse misiuni, inclusiv de a transporta bombe ghidate de mare precizie, convenționale sau nucleare", a precizat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, George Litte.

Miercuri, Phenianul a atras atenția că va riposta în mod "viguros", dacă antrenamentele cu avioane B-52 vor continua.

Statele Unite au mai efectuat zboruri de antrenament cu bombardierele lor deasupra teritoriului sud-coreean, însă Pentagonul a ținut de această dată să scoată în evidență acțiunile respective pentru a trimite "un semnal foarte puternic" Phenianului în legătură cu angajamentul Washingtonului alături de aliatul său, Coreea de Sud.

În ultimele săptămâni, tensiunea a sporit în Peninsula Coreeană din cauza tirului reușit în decembrie 2012 al unei rachete nord-coreene, considerată de Seul și aliații săi ca o rachetă balistică, urmat în februarie de al treilea test nuclear și apoi de sancțiuni votate în Consiliul de Securitate al ONU împotriva Phenianului. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.391 secunde