Coreea de Sud, avertisment la adresa regimului nord-coreean

190
Coreea de Sud, avertisment  la adresa regimului nord-coreean - korearoket74140500-1362780701.jpg
Ministerul sud-coreean al Apărării a avertizat, vineri, Coreea de Nord că își va provoca propria distrugere dacă va recurge la un atac nuclear preventiv, relatează agențiile Xinhua și EFE. 


Coreea de Nord a amenințat, joi, cu atacuri nucleare preventive, cu câteva ore înaintea reuniunii Consiliului de Securitate al ONU, în urma căreia au fost înăsprite sancțiunile împotriva Phenianului ca reacție la testul nuclear desfășurat la 12 februarie.

"Dacă vom fi atacați de Coreea de Nord cu arma nucleară, atunci regimul lui Kim Jong-Un va dispărea de pe fața Pământului", a spus purtătorul de cuvânt al ministerului sud-coreean al apărării. "Chiar dacă în trecut bomba atomică a fost folosită de două ori pentru a pune capăt celui de-Al Doilea Război Mondial, umanitatea nu va ierta atacarea unei societăți libere și democratice cum este Republica Coreea", a adăugat oficialul de la Seul.

Și președinta Coreii de Sud, Park Geun-Hye, și-a afirmat în aceeași zi intenția de a "răspunde dur" oricăror viitoare provocări ale vecinului din nord, despre care a spus că se va "autodistruge" dacă va continua politicile militariste.

Pe de altă parte, o sursă militară a declarat agenției sud-coreene Yonhap că unitățile de artilerie nord-coreene și-au intensificat de la începutul anului exercițiile militare și au ca țintă capitala Seul și împrejurimile acesteia. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6166 secunde