Cutremur artificial. Coreea de Nord a reușit TESTUL NUCLEAR

476
Cutremur artificial. Coreea de Nord a reușit TESTUL NUCLEAR - w560xh316testnuclear-1360652865.jpg
Coreea de Sud a detectat semnele "unui cutremur artificial" în Coreea de Nord, a transmis agenția sud-coreeană Yonhap, sugerând că Phenianul a efectuat un al treilea test nuclear, așa cum a anunțat la sfârșitul lui ianuarie, relatează AFP. Conform agenției, "un seism artificial cu magnitudinea de 5,1 a fost detectat în Coreea de Nord", în regiunea Kilju (nord-est) unde se află complexul Punggye-ri utilizat pentru teste nucleare. Cutremurul a avut loc la ora locală 11:57 (04:57, ora României). Centrul american de geofizică (USGS) a raportat o activitate seismică, confirmată de centre de supraveghere din Japonia, China și Coreea de Sud. Conform USGS, hipocentrul s-a situat la aproximativ un kilometru adâncime.


Mai mult, centrul seismic din China a declarat că suspectează că respectivul  cutremur de pământ a fost de fapt "o explozie". În Japonia, agenția meteorologică a subliniat că o mișcare terestră diferită de un seism natural a fost măsurată în Coreea de Nord.
Așadar, dacă acest test este confirmat, a fi vorba de al treilea test nuclear realizat de Coreea de Nord, după cele din 2006 și 2009.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2546 secunde