Cum răspunde SUA la anunțul că Phenianul pregătește un test nuclear

264
Cum răspunde SUA la anunțul că Phenianul pregătește un test nuclear - navesua-1360068523.jpg
Statele Unite și Coreea de Sud au lansat, ieri, un exercițiu militar naval, un semnal transmis regimului stalinist de la Phenian, care pregătește un nou test nuclear. 


De asemenea, activitățile diplomatice s-au intensificat în regiune, pentru a convinge Coreea de Nord să renunțe la planul celui de-al treilea test nuclear, informează Wall Street Journal.

Un oficial din cadrul Ministerului sud-coreean al Apărării a declarat că manevrele militare navale vor dura trei zile și vor avea loc în Marea de Est (Marea Japoniei), în largul portului sud-coreean Pohang. Pentru acest exercițiu, Statele Unite au mobilizat portavionul american USS San Francisco, dotat cu rachete de croazieră Tomahawk, și distrugătorul USS Shiloh.

Consiliul de Securitate al Națiunilor Unite a avertizat că va lua măsuri "foarte energice" ca reacție la un eventual test nuclear nord-coreean. Regimul stalinist de la Phenian a avertizat că va efectua un nou test nuclear și va lansa rachete, amenințând direct Statele Unite, după o nouă serie de sancțiuni internaționale. China, principalul susținător al Coreei de Nord, a avertizat Phenianul să își tempereze tonul, sugerând o eventuală reducere a ajutorului alimentar și energetic dacă va fi efectuat un nou test nuclear.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 05 Februarie 2013
Stire din Actual : Grav accident rutier în California
Sâmbătă, 02 Februarie 2013
Stire din Actual : Planurile militare ale SUA pentru Africa
Pagina a fost generata in 0.7159 secunde