Coreea de Sud: Zeci de mii de manifestanți cer demisia președintei Park Geun-hye

98
Coreea de Sud: Zeci de mii de manifestanți cer demisia președintei Park Geun-hye - southkoreanpresidentparkgeunhyei-1479558239.jpg

Articole recomandate

Zeci de mii de manifestanți au început sâmbătă să se reunească la Seul, pentru a patra oară în ultimele săptămâni, pentru a cere demisia președintei sud-coreene Park Geun-hye, implicată într-un scandal de corupție, relatează Agerpres.ro.


Manifestațiile, cele mai importante din Coreea de Sud începând din anii '80, au reunit săptămâna trecută un milion de persoane în întreaga țară.

Potrivit agenției Xinhua, la demonstrația din centrul Seulului ar urma să ia parte circa 500.000 de sud-coreeni. Manifestații similare sunt prevăzute pentru sâmbătă și în alte 50 de orașe din Coreea de Sud.

Organizatorii speră ca la demonstrațiile de sâmbătă să participe și liceeni, care au intrat în vacanță după ce săptămâna trecută au avut prevăzute examene.

Scandalul de corupție se referă la o amică a președintei Park Geun-hye, Choi Soon-sil, arestată la începutul lunii noiembrie pentru fraudă și abuz de putere.

Choi (60 de ani) este acuzată că și-a folosit influența asupra șefei statului sud-coreean pentru a constrânge mari grupuri industriale să facă viramente către fonduri obscure, de care ea s-a servit parțial în scopuri personale.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9829 secunde