Coronavirus: Noi măsuri de relaxare în Shanghai

179
Coronavirus: Noi măsuri de relaxare în Shanghai - sanhai-1654008825.jpg

Articole de la același autor

Metropola chineză Shanghai a anunţat marţi o nouă relaxare a restricţiilor anti-Covid în această săptămână, un nou pas către o ridicare totală a izolării care durează de două luni, îi nemulţumeşte pe cei 25 de milioane de locuitori şi sufocă economia, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Capitala economică chineză a fost închisă în etape de la sfârşitul lunii martie pentru a face faţă unui focar epidemic la scară naţională, cel mai grav de la începutul pandemiei, la sfârşitul anului 2019.

Spre deosebire de multe ţări, China continuă să aplice o strategie zero Covid, care constă în special în impunerea de măsuri de carantină şi izolare de îndată ce apar cazuri pentru a evita decesele.

După ce a relaxat deja mai multe restricţii în ultimele săptămâni, primăria din Shanghai a declarat marţi că locuitorii din zone considerate cu risc scăzut vor avea voie să se deplaseze liber în oraş de miercuri.

Această etapă importantă către încetarea măsurilor de izolare se va aplica pentru cei aproximativ 22 de milioane de locuitori, a declarat presei Zong Ming, unul dintre viceprimarii din Shanghai.

De miercuri la miezul nopţii (16:00 GMT marţi) ''oraşul va intra în a treia fază de relaxare, cu o revenire la normal completă'', dar progresivă, a indicat ea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2071 secunde