Coșmar pentru italieni. Două cutremure puternice, zeci de răniți, pagube însemnate

190
Coșmar pentru italieni. Două cutremure puternice, zeci de răniți, pagube însemnate - cutremuritalia-1477577898.jpg

Articole recomandate

Noapte de coșmar în Italia, după o serie de cutremure puternice. Cel puțin o persoană a murit și mai mulți oameni au fost răniți. Un copil se află în stare gravă, însă bilanțul este provizoriu.

Două cutremure majore au avut loc, în noaptea de miercuri spre joi, în decurs de patru ore, iar mișcările tectonice s-au simțit în aproape toată Italia, inclusiv la Roma, și au dus la prăbușirea mai multor clădiri.

Seria de seisme care a afectat centrul Italiei a provocat panică în rândul populației, dar numărul victimelor este redus, pentru că cel mai puternic dintre cutremure a avut loc la două ore după primul, când majoritatea oamenilor erau deja la adăpost, scrie La Repubblica.

Șeful Departamentului pentru Protecție Civilă, Fabrizio Curcio, a declarat că zeci de oameni au fost răniți, dar numai patru sunt în stare gravă, relatează Reuters. Viața niciunuia dintre ei nu este în pericol.

O singură persoană a murit în urma cutremurelor. Este vorba de un bătrân care a făcut infarct de frică. "Situația nu este atât de catastrofală pe cât ne temeam", a precizat Curcio.

Un prim seism a avut loc în centrul țării, miercuri, în jurul orei 20, și a fost resimțit și în capitala Roma, unde mii de oameni au ieșit pe străzi cuprinși de panică. Cutremurul, care a avut gradul 5,4 pe scara Richter, a dus la prăbușirea mai multor clădiri și a lăsat mii de case în întuneric.

Alte orașe afectate au fost Ascolano, Ancona, Fabriano, Pesaro și Florența. În localitatea Norcia, o biserică s-a prăbușit, iar mai multe case au fost afectate. Seismul a fost urmat de numai puțin de 11 replici, cea mai puternică fiind de 3,9 pe Richter.

La două ore distanță, a urmat un alt cutremur, de 6,2 pe Richter, cu epicentrul la 3,2 kilometri de localitatea Visso și la 58 de kilometri de Perugia.

Seismul a fost urmat de două replici, una dintre ele de 4,2 pe Richter. La Amatrice, mai multe clădiri afectate de seismul din august s-au prăbușit de tot. Autoritățile au anunțat că au trimis echipe de intervenție în mai multe zone din centrul țării. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 26 Octombrie 2016
Stire din Actual : CUTREMUR ÎN ITALIA
Miercuri, 26 Octombrie 2016
Stire din Social : Cutremur de 5,8 grade
Marţi, 25 Octombrie 2016
Stire din Social : A fost cutremur în România
Luni, 24 Octombrie 2016
Stire din Social : Iar s-a cutremurat pământul!
Vineri, 07 Octombrie 2016
Stire din Social : A fost cutremur în România
Luni, 03 Octombrie 2016
Stire din Social : Din nou cutremur, în România
Pagina a fost generata in 0.4847 secunde