Costurile planului de salvare a Ciprului au crescut de la 17,5 la 23 de miliarde de euro

80
Costurile planului de salvare a Ciprului au crescut de la 17,5 la 23 de miliarde de euro - cipru-1365695919.jpg
Purtătorul de cuvânt al guvenului cipriot a confirmat astăzi că necesitățile Ciprului în cadrul programului de sprijinire au crescut de la 17,5 la 23 de miliarde de euro, transmite AFP.

'Este un fapt că memorandumul din noiembrie vorbea de necesități de finanțare de aproximativ 17,5 miliarde de euro. Această cifră a ajuns în prezent la 23 de miliarde de euro', a declarat purtătorul de cuvânt al guvenului cipriot, Christos Stylianides.

Conform acestor declarații, Ciprul va fi nevoit să găsească șase miliarde de euro în plus față de cele șapte miliarde de euro prevăzute în acordul preliminar convenit cu creditorii internaționali. Uniunea Europeană și Fondul Monetar Internațional au acceptat să sprijine Ciprul cu 10 miliarde de euro.

Christos Stylianides nu a spus cum anume va strânge Ciprul cele 13 miliarde de euro, după ce autoritățile de la Nicosia s-au angajat deja să introducă măsuri de austeritate și să restructureze sectorul bancar. Cu toate acestea, Stylianides a precizat că vânzarea de aur din rezervele Băncii centrale este una din opțiuni. 'Guvernul cipriot a avansat diferite opțiuni, inclusiv aceasta. Aceasta este una din opțiuni, însă responsabilitatea aparține Băncii centrale', a declarat Stylianides.

Miniștrii de finanțe din zona euro ar urma să se reunească vineri la Dublin pentru a discuta detaliile pachetului de asistență financiară pentru Cipru. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 29 Martie 2013
Stire din Actual : Băncile din Cipru  s-au redeschis
Pagina a fost generata in 0.2779 secunde