Creditorii băncilor cipriote trebuie să contribuie la planul de sprijin

124
Zona euro este gata să ajute Ciprul, însă povara trebuie să fie împărțită și de sectorul financiar cipriot, altfel economia țării se va prăbuși sub povara datoriei publice, a declarat, vineri, ministrul german de finanțe, Wolfgang Schaeuble, transmite Reuters.

"Ideea că problema cipriotă nu poate fi re-zolvată decât de contribuabilii din zona euro fără o participare a principalilor creditori ai băncilor cipriote nu poate fi acceptată de cetățenii Europei", a declarat Wolfgang Schaeuble, într-un interviu acordat cotidianului grec Ta Nea.

Uniunea Europeană a avertizat Ciprul că are timp până luni să găsească cele 5,8 miliarde de euro care ar urma să completeze planul său de sprijin de 10 miliarde de euro, fără de care sistemul financiar cipriot riscă să se prăbușească, ceea ce ar atrage excluderea sa din zona euro. Acest ultimatum intervine într-un moment în care clasa politică cipriotă încearcă să elaboreze un plan B de strângere a fondurilor, după eșecul unui prim proiect care a fost respins, marți, cu o imensă majoritate de parlamentari ciprioți. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2944 secunde