Crește numărul americanilor ce cred că Obama este musulman

386

Articole recomandate

În ultima vreme, a crescut numărul americanilor care cred că președintele Barack Obama este de religie musulmană. Printre cei 3.000 de alegători chestionați de către institutul Pew, în lunile iunie și iulie, 17 la sută dintre ei consideră că Obama este musulman, ceea ce indică o creștere de cinci procente față de 2008.
În rândurile conservatorilor, acest procent ajunge la 34, cu 18 la sută mai mulți decât în 2008, anul în care acest zvon a apărut. Numărul republicanilor, în general, care cred că Obama este musulman, a crescut cu 14 procente, cel al electorilor independenți cu cinci la sută. Procentul a scăzut cu unu la sută în rândul democraților, ajungând în 2012 la opt la sută.
Aceste cifre provoacă îngrijorare în ochii unor reprezentanți ai comunității musulmane americane
"Arată că este mult mai multă intrigă politică și că unele persoane se folosesc de frică" în Statele Unite, a declarat Haris Tarin, directorul biroului din Washington al Consiliului pentru Afacerile Publice Musulmane (MPAC).
În sondajul Pew, 60 la sută dintre persoanele interogate știau că adversarul republican al lui Obama la alegerile prezidențiale, Mitt Romney, este mormon, 50 la sută cred că președintele american este creștin. În 2008 acest procent era de 55 la sută, dar în 2010 era de doar 38 la sută.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Sâmbătă, 28 Iulie 2012
Stire din Actual : Norvegia ar putea interzice cerșetoria
Pagina a fost generata in 1.5205 secunde