Criza imigranților / Germania renunță să-i trimită pe sirieni în țările prin care au intrat în UE

106
Criza imigranților / Germania renunță să-i trimită pe sirieni în țările prin care au intrat în UE - angelamerkel-1440572913.jpg

Articole recomandate

Germania a renunțat să-i trimită pe sirieni înapoi în țara prin care au intrat pe teritoriul Uniunii Europene. "Actul de solidaritate europeană" a fost salutat de Comisia Europeană, în contextul în care imigranții continuă să ajungă la granița Ungariei, informează Realitatea.net.


Decizia a fost anunțată marți, dar pusă în aplicare în mod discret de mult timp. "Este singurul caz pe care-l cunoaștem în rândul statelor membre ale UE", a comentat Natasha Bertaud, o purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene.

"Gestul guvernării germane constituie o recunoaștere a faptului că nu putem lăsa statele membre situate la frontierele externe să gestioneze singure afluxul excepțional de imigranți, ca în cazul Greciei sau Italiei", a continuat Bertaud.

"Europa se află într-o situație care nu este demnă de Europa, trebuie s-o spunem pur și simplu", a declarat la rândul său cancelarul german Angela Merkel.

Acești imigranți traversează frontiera în apropiere de satul unguresc Roszke, una dintre singurele părți ale frontierei cu Serbia care nu este blocată de gard.

Călătoria le-a fost blocată săptămâna trecută, când Macedonia, depășită de situație, și-a închis frontiera timp de trei zile, împingându-i pe imigranți înapoi în Grecia cu lovituri de baston.

Din ianuarie și până în iunie, 102.000 imigranți au pătruns în UE prin Macedonia, Serbia, Bosnia-Herțegovina, Albania, Muntenegru și Kosovo, față de 8.000 în aceeași perioadă a anului trecut, potrivit Agenției FRONTEX însărcinate cu frontierele externe ale spațiului Schengen.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4069 secunde