Cum alegi cea mai bună drujbă pentru tine și grădina ta?

156
Cum alegi cea mai bună drujbă pentru tine și grădina ta? - -1666962684.

Articole recomandate

Dacă ai nevoie de dispozitivul potrivit pentru lucrul cu lemnul, atunci achiziționarea unei drujbe va fi soluția perfectă. Tăierea buștenilor sau a ramurilor uscate nu va mai fi o bătaie de cap. Cu toate acestea, pentru ca un astfel de dispozitiv să te ajute în mod corespunzător, achiziția ar trebui să fie corect ajustată la nevoile și capacitățile tale.


Sursa de imagine: bogdanhoda / Shutterstock.com


Drujba – un ajutor de nădejde în curtea ta

Datorită drujbei, poți tăia copaci, pregăti lemn de foc, tăia crengi sau tufișuri și alături de o cositoare pe benzină poți amenaja grădina așa cum îți dorești. Trebuie amintit că pe piață există multe drujbe care diferă în ceea ce privește construcția și capacitățile.

Probabil că o dilemă comună este achiziționarea unei drujbe potrivite. Cea mai importantă decizie va fi alegerea motorului. Drujbele de bună calitate sunt de obicei echipate cu motoare în doi timpi care funcționează cu un amestec de benzină și ulei. Aceste tipuri de dispozitive sunt mult mai puternice decât cele electrice. Au o structură mai masivă, sunt mai solide și mai durabile, ceea ce înseamnă posibilități mai largi de utilizare.

Un alt avantaj foarte important este lipsa restricțiilor din cauza lungimii cablului. Pe lângă multe avantaje, o astfel de drujbă are și dezavantajele sale. În primul rând, emisia de noxe dăunătoare în atmosferă, care afectează mediul înconjurător și, în al doilea rând, produc mult mai mult zgomot decât modelele electrice,

Un alt minus este greutatea sa, care poate depăși chiar și 5 kilograme. Nu se poate uita de structura complicată, care crește automat prețul de funcționare.

Dacă nu dorești să întreții și să repari des drujba, ar trebui să folosești benzină și uleiuri adecvate, datorită cărora vei evita defecțiunile inutile.
  

Sursa de imagine: Dmitry Kalinovsky / Shutterstock.com


Ce factori sunt importanți când alegi o drujbă?

Dacă te întrebi la ce să acorzi atenție atunci când alegi o drujbă bună, există câțiva factori pe care trebuie să îi iei mereu în considerare, și anume:

-Puterea: este dată în cai putere, iar valoarea ei depinde de modul în care vei folosi drujba. O muncă mai profesională necesită un echipament mai puternic, iar acest lucru este valabil și când se alege o cositoare pe benzină.

-Capacitatea motorului: cu cât aceasta este mai mare, cu atât vei lucra cu ea mai greu și va necesita o cheltuială mai considerabilă.

-Lungimea barei: cu cât este mai lungă, cu atât sunt mai mari posibilitățile fierăstrăului

-Greutate – poate varia de la 4 la 10 kg.

-Nivelul de zgomot: motorul cu ardere internă generează zgomot peste 110 dB

Pe lângă drujba și cositoarea pe benzină, ai la dispoziție și modele electrice din ambele categorii, pe care le poți folosi mult mai ușor, însă sunt limitate de existența unui cablu. Nu uita însă, că o grădină va arăta cu adevărat îngrijită atunci când vei folosi și decorațiuni grădină pentru a amenaja anumite spații ale acesteia.





Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 28 Noiembrie 2012
Stire din Eveniment : Drujbă sustrasă din saivan
Pagina a fost generata in 0.5005 secunde