Cum încearcă organizația rasistă Ku Klux Klan să recruteze noi adepți

131
Cum încearcă organizația rasistă Ku Klux Klan să recruteze noi adepți - 12-1402393697.jpg

Articole recomandate

După perioadele de glorie de la jumătatea secolului al XIX-lea și începutul secolului al XX-lea, organizația rasistă Ku Klux Klan a intrat într-un con de umbră. Membrii actuali vor să repună "Clanul" pe picioare și se pregătesc pentru un război "iminent" împotriva celorlalte rase.

Ku Klux Klan, KKK sau, simplu, The Klan este numele dat mai multor organizații de extremă dreapta, cunoscute pentru ideologia rasistă, homofobă, antisemită și pentru violența îndreptată împotriva categoriilor menționate, în special a persoanelor de culoare.

Membrii Ku Klux Klan sunt recunocuți în întreaga lume pentru că își ascund identitatea cu ajutorul unor costume.În prezent, Clanul este doar o umbră a organizației de odinioară. Estimările arată că numărul membrilor a scăzut până la 5.000-8.000 de persoane, grupate în facțiuni răspândite pe tot întinsul Americii, în special în statele din sud. Membrii actuali vor să reînvie însă gloria de altădată a Clanului și se pregătesc de un "război iminent" împotriva celorlalte rase, relatează Daily Mail. Un reporter a participat la o întrunire a grupului din Parkersburg, Virginia de Vest, care a strâns în jur de 40 de membri, printre care și copii și adolescenți.

Ku Klux Klan prezice că guvernul Statelor Unite se va prăbuși, ca urmare a problemelor economice din prezent, ceea ce va duce la un război între rase, pentru a prelua controlul. În așteptarea acestui eveniment, grupările și-au intensificat programele de recrutare și, spre deosebire de facțiunile din secolul trecut, acestea recurg la Internet, și în special la rețelele sociale, pentru a atrage noi adepți.

Site-urile dedicate Clanului au acum secțiuni destinate femeilor și chiar copiilor, așa cum este Kids Kadet Klub. Tinerii care vor să se înscrie trebuie să aibă o vârstă cuprinsă între 13 și 17 ani și să promită că vor păstra secretul în legătură cu activitățile organizației și chiar cu statutul de membru.

Pe lângă propaganda online, membrii Ku Klux Klan încearcă să atragă noi adepți și prin metodele clasice, cum este răspândirea de manifeste. De regulă, aceste activități au loc noaptea, în orașele mici, iar broșurile sunt aruncate din mașină, fără ca membrii să se expună mai mult decât este necesar. "Punem foile în pungi cu închidere adezivă în care adăugam orez, ca să nu fie luate de vânt", spune unul dintre participanți. "Le aruncăm apoi pe verandele caselor", adaugă acesta. La întâlnirile Clanului, cei care au răspândit cele mai multe manifeste sau au avut realizări deosebite în cadrul activității de recrutare primesc diverse premii, scrie Mediafax.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.1647 secunde