Google a cumpărat pentru 500 de milioane de dolari o companie care proiectează sateliți

97
Google a cumpărat pentru 500 de milioane de dolari o companie care proiectează sateliți - marquee-1402475613.jpg
Google a cumpărat pentru 500 de milioane de dolari compania Skybox Imaging, specializată în proiectarea de sateliți, urmând ca achiziția să ajute la îmbunătățirea serviciilor de hărți, potrivit Mediafax.ro.
Skybox a proiectat sateliți care surprind imagini detaliate, pe care le transmit ulterior clienților, potrivit Bloomberg.
"Sateliții Skybox vor ajuta la menținerea acurateții Google Maps, prin imagini actualizate. În timp, sperăm ca echipa și tehnologia Skybox să poată îmbunătăți accesul la internet și trimiterea de ajutor în caz de dezastre - domenii de interes pentru Google de mult timp", a notat Google.
Compania caută constant achiziții care să-i asigure intarea pe noi piețe și să consolideze serviciile tradiționale ale Google, inclusiv hărți și căutarea online.
De asemenea, Google încearcă să găsească noi modalități de a oferi servicii online utilizatorilor, prin proiectul Loon, care ar trebui să ofere conectivitate la internet în regiuni izolate.
În aprilie, Google a anunțat preluarea Titan Aerospace, producător de drone de mare altitudine, care funcționează cu energie solară și pot furniza servicii de date.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9251 secunde