Doi morţi şi cinci dispăruţi după o coliziune pe Dunăre

626
Doi morţi şi cinci dispăruţi după o coliziune pe Dunăre - mai-multi-morti-coliziune-dunare-1716122148.jpg

Articole de la același autor

Salvatorii ungari caută supravieţuitori duminică după o coliziune produsă sâmbătă între o navă de croazieră şi o barcă cu motor pe fluviul Dunărea şi care s-a soldat cu doi morţi şi cinci dispăruţi, a anunţat poliţia, relatează AFP.


Poliţia a explicat că a fost sesizată sâmbătă seară că a fost descoperit un bărbat cu capul însângerat în apropiere de satul Veroce, la circa 55 km nord de Budapesta. Din discuţia cu el, poliţia a tras concluzia că bărbatul a fost implicat într-un accident naval şi a început să cerceteze sistematic zona.


Cadavrele unui bărbat şi unei femei au fost descoperite în urma cercetărilor, precum şi o navă cu motor avariată, care a fost urcată pe mal.


Această ambarcaţiune transporta "opt adulţi, dintre care cinci - trei bărbaţi şi două femei - rămân dispăruţi şi sunt căutaţi", a declarat în cadrul unei conferinţe de presă Soma Csecsi, purtător de cuvânt al poliţiei.


Poliţiştii au descoperit apoi o navă de croazieră cu pagube vizibile, în apropiere de oraşul Komarom.


A fost declanşată o anchetă in rem pentru obstrucţionarea traficului fluvial care a provocat moartea mai multor persoane. Cauza accidentului rămâne pentru moment necunoscută.


Media ungare de stat au difuzat imagini cu nava de croazieră lungă de 109 metri, identificată ca fiind nava cu armator elveţian Heidelberg. Nu se ştie câţi oameni se aflau la bord sau din ce ţări proveneau.


Pe 29 mai 2019, în Ungaria s-a produs cel mai grav accident de navigaţie în peste jumătate de secol după coliziunea a două nave pe Dunăre, în inima capitalei ungare în apropiere de Parlament, în care au murit 25 de turişti sud-coreeni şi doi membri ai echipajului ungari.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3668 secunde