Cum să alegi un laptop bun pentru a munci remote sau pentru freelancing

100
1
Cum să alegi un laptop bun pentru a munci remote sau pentru freelancing - pexelsanastasiashuraeva5705510-1667481120.jpg

Articole recomandate

Atunci când lucrați pe cont propriu, lucrați de acasă sau lucrați în timp ce călătoriți, productivitatea și mobilitatea sunt cerințe esențiale, astfel încât cea mai eficientă soluție în ceea ce privește nevoile de echipamente IT este să vă cumpărați un laptop pentru muncă.


Laptopurile sunt practice, ușor de utilizat și ușor de transportat. Iar în zilele noastre, acestea au o capacitate de stocare bună și caracteristici care le permit să facă față oricărei sarcini, indiferent dacă sunteți în călătorie, acasă sau la birou.



Cel mai potrivit sistem de operare pentru a lucra cu un laptop

Atunci când alegeți cel mai potrivit sistem de operare pentru a lucra pe laptop, trebuie să știți clar la ce îl veți folosi și care sunt abilitățile dumneavoastră.


Windows acoperă majoritatea nevoilor utilizatorului profesionist și este ușor de utilizat și de configurat, fără a fi nevoie de cunoștințe avansate de utilizare a calculatorului. În plus, aproape toate programele disponibile în comerț au o versiune pentru Windows. Puteți alege un laptop HP cu sistem Windows.


Mac OS este considerat de mulți experți ca fiind cel mai ușor de utilizat, inovator și plăcut din punct de vedere estetic sistem de operare. Numărul de programe disponibile pentru această platformă nu este încă la fel de mare ca cel al Microsoft, dar satisface nevoile oricărui utilizator profesionist. În retușare, producție multimedia și editare, acest sistem își are cel mai puternic punct forte. Alegeți un MacBook Pro dacă acesta este cazul.


Linux oferă putere, stabilitate, securitate împotriva virușilor și este potrivit pentru toate tipurile de muncă. Pe de altă parte, nu este la fel de ușor de utilizat ca celelalte două și sunt necesare cunoștințe tehnice pentru a îndeplini anumite sarcini. Chiar și așa, cele mai recente versiuni ale sale sunt mult mai ușor de utilizat, așa că a început să se impună în rândul unor utilizatori profesioniști.


Tipuri de procesoare pentru laptop care sunt potrivite pentru muncă


Procesorul este creierul computerului, responsabil pentru rularea sistemului de operare și a aplicațiilor. În prezent, principalele procesoare sunt Intel Core i3, i5, i7 sau i9, precum și AMD Ryzen și Ryzen Pro. Dacă doriți ca laptopul dvs. să fie capabil să facă tot ceea ce aveți nevoie să facă pentru o perioadă lungă de timp, vă recomandăm cel puțin un Intel i5 sau i7 sau echivalentul AMD. Puteți opta pentru un laptop HP cu un procesor de acest fel. În cazul lui MacBook Pro, puteți opta pentru cele cu chipset-ul lor nou, M1.


Memorie RAM necesară pentru a lucra cu un laptop


Aici ar trebui să vă uitați la două lucruri principale: cantitatea și tehnologia. Cu 4 GB aveți suficient pentru a rula fără probleme sistemul de operare, dar dacă aveți nevoie să aveți mai multe programe și file de browser deschise în același timp, ar trebui să optați pentru cel puțin 8 GB, ceea ce va garanta că nu se va umple și nu va încetini întregul sistem. În ceea ce privește tehnologia, încercați pe cât posibil să alegeți un laptop cu DDR4. Acest tip de memorie este mai rapid și mai puțin consumator de energie decât predecesorul său DDR3, iar procesoarele Intel din generația a 7-a sunt mai eficiente decât DDR4. Fie că optați pentru un laptop HP sau un MacBook Pro, acordați atenție memoriei RAM.



Unități de stocare în laptopuri
Există două tipuri de unități de stocare pentru un laptop: hard disk drive (HDD) și solid state drive (SSD). Ambele sunt responsabile pentru citirea și stocarea tuturor informațiilor de pe computer. Diferența dintre HDD și SSD constă în faptul că primul funcționează magnetic cu discuri fizice, în timp ce al doilea funcționează cu circuite electronice, ceea ce permite citirea și înregistrarea mai rapidă a datelor. În acest caz, nu există nicio îndoială: ar trebui să aveți o unitate SSD (Solid State Drive). Acestea consumă foarte puțină energie, nu fac zgomot, nu emit căldură sau vibrații și, cel mai important, sunt de aproximativ 5-6 ori mai rapide decât un disc convențional. Iar acest lucru este foarte vizibil. Acordați atenție acestor detalii când cumpărați un laptop HP sau un MacBook Pro.


O configurație foarte interesantă este un laptop cu două unități de disc, un SSD pentru sistemul de operare și aplicații și un HDD mai mare pentru stocarea datelor. Pe măsură ce lucrăm din ce în ce mai mult cu date în cloud și pe măsură ce unitățile de memorie USB devin din ce în ce mai mici, cu o capacitate de stocare mai mare, unitățile de card, DVD și Blu-Ray devin complet învechite și depășite. În cazul laptopurilor cu două unități de stocare, unitatea HDD este montată în spațiul în care se afla unitatea DVD. În cazul în care aveți nevoie, puteți cumpăra un inscriptor DVD extern la un preț foarte bun.



Comentează știrea

Nedumerire !?
3 noiembrie 2022
Cum să alegi un laptop bun pentru a munci remote sau pentru freelancing

Da din ala de stat cafeau si scrumiera pe el ? ca asa de aici vin gologanii (unii le zic munca, eu ii zic clienti asa de Invitati la Potera)

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0733 secunde