Cunoscut redactor-șef de ziar, reținut. Motivele sunt încă necunoscute

177
Cunoscut redactor-șef de ziar, reținut. Motivele sunt încă necunoscute - arest-1477900804.jpg

Articole recomandate

Poliția turcă l-a reținut, luni seara, pe redactorul șef al ziarului de opoziție Cumhuriyet, Murat Sabuncu, informează CNN Turc, citat de Reuters, potrivit Agerpres.

Luni, au avut loc percheziții la domiciliul acestuia, cât și la locuințele mai multor responsabili și redactori ai publicației. În plus, au fost emise 13 mandate de arestare au fost emise pe numele unor jurnaliști și responsabili ai ziarului, potrivit CNN Turk, citat de AFP.

În urma perchezițiilor, Murat Sabuncu a fost arestat, iar autoritățile îi caută acum pe Akin Atalay, președintele Consiliului director al publicației, și pe jurnalistul Guray Oz, a indicat agenția locală de presă Anadolu, deși, potrivit ziarului Cumhuriyet, care spune că nu cunoaște motivele acestor arestări, Guray Oz ar fi deja în detenție.

Cauzele reținerii redactorului șef al Cumhuriyet și ale perchezițiilor nu au fost făcute publice, dar aceste acțiuni ale forțelor de ordine intervin pe fondul represaliilor declanșate de autoritățile turce împotriva tuturor persoanelor presupuse a avea vreo legătură cu predicatorul Fethullah Gulen, despre care Ankara susține că s-ar afla la originea loviturii de stat eșuate din 15 iulie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0452 secunde