Curtea Constituțională rusă cere republicilor autonome să renunțe la principiul suveranității

596
Curtea Constituțională din Rusia le-a cerut republicilor autonome să renunțe la principiul de suveranitate menționat în Constituțiile lor, pentru că intră în contradicție cu legislația federală, scrie Kommer-sant în ediția de ieri.
Curtea Constituțională atrage atenția instituțiilor responsabile pentru legislație în legătură cu necesitatea aplicării legislației regionale conform Constituției și deciziilor Curții Constituționale, se arată în docu-mentul Curții Constituționale, scrie publicația rusă.
Principiul de suveranitate, sub forma diverselor formulări, este prezent în Constituțiile din numeroase regiuni și republici autonome din Rusia, cu statut de subiect federal, se arată în documentul Curții. Printre acestea sunt menționate: Tatarstan, Bașkiria, Bașkotorstan, Saha (Iakutia), Tuva, Cecenia, Bureatia, regiunea Krasnodar, Nenețk și Iamalo - Nenețk, Kabardino - Balkaria, etc.
În 2000 și 2001, Curtea Constituțională a decis inadmisibilitatea prezenței în Constituțiile regiunilor și republicilor autonome din Rusia a prevederii privind suveranitatea acestora, însă până în prezent nu s-au luat măsuri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7133 secunde