Cutremur devastator în Noua Zeelandă

572
Cutremur devastator în Noua Zeelandă - d65bffd28c396d6b8b64582fd749730c.jpg

Articole recomandate

Cel puțin 65 de persoane și-au pierdut viața în cutremurul care a zguduit, ieri, al doilea oraș din Noua Zeelandă, Christchurch, a anunțat premierul John Kery,
care a atenționat că bilanțul victimelor ar putea fi revizuit în creștere.

"Bilanțul de care dispun în prezent este de 65 de morți și ar putea fi revizuit în creștere. Este o tragedie absolută pentru acest oraș, pentru Noua Zeelandă, pentru oamenii care ne sunt apropiați", a declarat premierul John Kery.
Primarul orașului, Bob Parker, a anunțat stare de urgență în Christchurch. Acesta a spus că aproximativ 200 de persoane s-ar putea afla încă sub dărâmături.
Statul australian New South Wales (NSW) va trimite 73 de specialiști în servicii de urgență în Noua Zeelandă, a anunțat premierul australian Kristina Keneally. 12 membri ai echipei au ajuns aseară în Noua Zeelandă, iar ceilalți 61 sunt așteptați în această dimineață. Echipa este formată din 52 de specialiști în intervenții pentru incendiu, nouă paramedici, doctori, ofițeri de poliție, ingineri și patru pompieri din Canberra.
Cutremurul, cu magnitudinea de 6,3 grade, s-a produs ieri, la ora locală 12.51 (luni, ora 23.51 GMT), la cinci kilometri de oraș și la o adâncime de numai patru kilometri, conform Institutului American de Geofizică (USGS). Seismul a fost urmat de replici cu o intensitate de până la 5,6 grade.
Christchurch, cu o populație de 340.000 de locuitori, a mai fost zguduit, la 4 septembrie 2010, de un seism de magnitudinea 7 grade, care nu a făcut morți, dar care a provocat daune considerabile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0517 secunde