Cutremur în Japonia! Bilanţul a crescut la 62 de morţi; vremea nefavorabilă complică operaţiunile de salvare

218
Cutremur în Japonia! Bilanţul a crescut la 62 de morţi; vremea nefavorabilă complică operaţiunile de salvare - cutremur-1704269473.jpg

Articole de la același autor

Echipele de salvare din Japonia se confruntau miercuri cu o vreme nefavorabilă în timp ce continuau să caute supravieţuitori ai teribilului cutremur care a lovit luni centrul ţării, provocând moartea a cel puţin 62 de persoane, potrivit unui nou bilanţ provizoriu, informează AFP.


Autorităţile au avertizat cu privire la ploi abundente pe tot parcursul zilei şi la posibile alunecări de teren în zona afectată, Peninsula Noto din prefectura Ishikawa, o fâşie de pământ lungă şi subţire care pătrunde în Marea Japoniei.


"Atenţie la alunecările de teren până miercuri seara!", a avertizat Agenţia meteorologică niponă (JMA).


Unele zone au devenit instabile în urma cutremurului principal care s-a produs în ziua de Anul Nou, la ora 16:10 (07:10 GMT), având magnitudinea 7,5, potrivit Serviciului de Prospectare Geologică al SUA (USGS), sau 7,6 conform JMA, dar şi a celor câteva sute de replici, unele puternice, şi a tsunamiului care a urmat, cu valuri de peste un metru, devastând coastele, drumurile şi casele de la malul mării.


Sute de clădiri din Peninsula Noto au fost distruse complet sau parţial în urma cutremurului.


Un responsabil din departamentul Ishikawa, care a fost intervievat miercuri de AFP dar care nu a dorit să îşi dea numele, a declarat că "62 de persoane au murit" şi peste 300 au fost rănite, dintre care 20 grav.


Bilanţul victimelor ar putea creşte în continuare, întrucât se aşteaptă ca operaţiunile de căutare să continue mult timp în aceste zone rurale cu sate greu accesibile, în special din cauza stării drumurilor. Multe persoane ar putea fi în continuare blocate sub dărâmăturile caselor lor, potrivit postului de televiziune NHK.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 24 Decembrie 2023
Stire din Social : A fost cutremur, în această dimineață!
Marţi, 14 Noiembrie 2023
Stire din Eveniment : Un nou cutremur, în România
Pagina a fost generata in 1.0287 secunde