David Cameron vrea referendum privind ieșirea Marii Britanii din UE

163
David Cameron vrea referendum privind ieșirea Marii Britanii din UE - referendummareabritaniecameron-1359042583.jpg
Premierul britanic David Cameron a avertizat că fără o reformă a Uniunii Europene, britanicii riscă să "devieze către ieșirea" din blocul comunitar, relatează AFP. Cameron a subliniat că susține organizarea unui referendum privind apartenența Marii Britanii la UE până în 2017. "Dacă nu vom răspunde provocărilor, pericolul este ca Europa să eșueze, iar britanicii să devieze spre ieșire", a declarat David Cameron. El a anunțat că referendumul va fi organizat în condițiile în care partidul său va obține un nou mandat pentru guvernarea țării în alegerile ce vor avea loc în 2014. "Va fi un referendum pe o problemă clară: in/out" (n.t. înăuntru/afară) și va avea loc în prima jumătate a legislaturii care va începe în 2015", a declarat șeful Guvernului britanic. "După ce vom negocia un nou acord privind relațiile Marii Britanii cu UE, vom oferi britanicilor un referendum cu o alegere simplă: rămânem în cadrul UE pe această nouă bază sau ieșim complet. Va fi un referendum pe tema apartenenței sau nu la UE", a declarat Cameron în discursul-cheie despre Europa.


"Dacă nu vom răspunde provocărilor, există pericolul ca Europa să eșueze și ca britanicii să devieze către ieșire", a avertizat el.

"Nu vreau decât un acord mai bun pentru Marea Britanie. Vreau un acord mai bun și pentru Europa", a completat el.În replică, mai mulți oficiali europeni și americani au avertizat Marea Britanie să nu forțeze o ieșire din UE, care s-ar putea dovedi nocivă atât pentru Marea Britanie cât și pentru Europa. Cu toate acestea, presiunile datează încă din campania electorală din 2010, când euroscepticii partidului i-au cerut lui Cameron organizarea unui referendum pentru ieșirea țării din Uniune.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5723 secunde