Trupul neînsuflețit al lui Claudiu Bujin se află depus la "Catedrală"

Concurs "De ce ne ia boala oamenii buni?"

964

Articole de la același autor

Înmormântarea atletului constănțean Claudiu Bujin are loc, astăzi, la Cimitirul Central. Cortegiul funerar va pleca de la "Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel" în jurul orei 13,30, iar pe drumul spre cimitir va face o oprire și la stadionul "Farul".

Trupul neînsuflețit al atletului a fost adus din Germania marți după-amiază, iar ieri, la ora 11,10, a fost depus la "Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel", unde va rămâne până astăzi la prânz.
O mulțime de oameni îndurerați și înlăcrimați (familia, rude, prieteni, sportivi, antrenori, oficiali ai sportului constănțean) au venit ieri la catedrală, au aprins lumânări, au depus flori și coroane și au asistat la slujba oficiată, de la ora 11,30, de Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, și de un sobor de preoți.
"Ce frumos e, parcă doarme!", suspinau oamenii, privind la Claudiu prin gemulețul sicriului metalic, pe care a fost pusă și una dintre multele medalii de campion ale atletului.
"Sufletul ne e sfâșiat de o durere care nu poate fi cuprinsă în cuvinte. Prin cumințenie, dragoste și credință, Claudiu a ieșit în evidență dintre tineri ca un luceafăr. Nu a cunoscut răutățile tinereții, a muncit și s-a antrenat pentru a deveni un stâlp de nădejde al familiei și un sportiv care a făcut cinste țării. A fost un campion, un om foarte dârz. Pe pământ, a fost înveșmântat în tricolor. În culmea succesului însă, o boală nemiloa-să l-a cuprins. De ce vine această boală peste oamenii buni? Cu trupul din ce în ce mai bolnav și mai firav, a răbdat doi ani și s-a pregătit să devină un altfel de campion, după ce a înțeles că Dumnezeu i-a dat un semn că-l cheamă la El. Claudiu pleacă împăcat din brațele noastre părintești spre brațele Tatălui Ceresc. Și-a disciplinat trupul prin sport, dar a reușit același lucru și cu sufletul. A împletit performanța fizică cu lumina spiritualității", s-a adresat mulțimii plânse Înalt Prea Sfinția Sa Teodosie, după slujbă.
I-au fost alături lui Claudiu, ieri, la slujbă, printre alții, dintre oamenii din sport, Elena Frîncu, Ilie Floroiu, Andrei Szemerjai, Dumitru Mihăilescu, Sorin Bașturea, Ilhan Mustafa, Lenuța Dragomir, Cristina Toma, Evelina Lisenco, Dan Cojocaru, Dan Ciocan, Cecilia Gevat, Alin Larion, Mihai Orzan, Alina Popescu, Corina Corolevschi sau Mihai Grasu. De ieri, au început să sosească și alți prieteni din țară.
"Claudiu ne-a adunat la o întâlnire tristă. E un spectacol sfâșietor. Ultimul concurs al unui mare campion. Claudiu a iubit atletismul la fel de mult ca pe Dumnezeu. Suntem alături de familia îndoliată și sperăm ca sora lui Claudiu, Cristina, să-i poarte mai departe performanțele", a declarat Elena Frîncu, directorul executiv al DSJ Constanța.
Înmormântarea are loc, astăzi, la Cimitirul Central. Slujba va începe la prânz, iar în jurul orei 13,30, cortegiul mortuar va pleca spre cimitir, pe traseul: Catedrală - Piața Ovidiu - Str. Mircea cel Bătrân - Str. Primăverii - stadionul "Farul" (unde se va face o oprire, pentru o ultimă ieșire pe pista de atletism și la groapa de nisip) - str. Soveja - bdul. Alexandru Lăpușneanu - bdul. IC Brătianu - Cimitirul Central.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8388 secunde