De ce nu au reușit forțele aeriene ale Rusiei să își impună supremația în războiul din Ucraina

183
De ce nu au reușit forțele aeriene ale Rusiei să își impună supremația în războiul din Ucraina - aerian-1646227229.jpg

Articole de la același autor

Forțele aeriene ale Rusiei încă nu au reușit să domine cerul Ucrainei, în ciuda avantajului numeric covârșitor pe care îl deține în fața armatei ucrainene, ceea ce explică parțial motivul pentru care forțele terestre ruse înaintează foarte greu prin teritoriul pe care l-au invadat, potrivit experților în domeniul militar. Primele șase zile ale invaziei au dat peste cap toate așteptările specialiștilor, care au rămas surprinși atât de ineficiența armatei rusești, cât și de capacitatea de rezistență a armatei și a poporului ucrainean, scrie Reuters.


Înainte ca Rusia să invadeze Ucraina, serviciile de informații americane prevedeau un asalt fulminant al Moscovei, care va mobiliza rapid vasta putere aeriană de care dispune pentru a domina cerul de deasupra Ucrainei.

Dar, primele șase zile ale invaziei au dat peste cap așteptările experților, în timp ce Moscova s-a folosit de forțele sale aeriene într-un mod atât de prudent încât oficialii americani nu își pot explica motivele pentru care Rusia nu și-a asumat mai multe riscuri.

„Nu prea sunt dispuși să își asume riscuri mari cu propriile lor aeronave și piloți”, a spus un oficial de top al Apărării din SUA.

Potrivit Digi24 depășită cu mult de armata Rusiei atât ca mărime, cât și ca capacitate de distrugere, forțele aeriene ale Ucrainei încă zboară deasupra țării, iar apărarea sa antiaeriană a rămas viabilă – date care îi derutează pe experții militari.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5736 secunde