Decizie dură a Marii Britanii în privința libertății de circulație. Aproape jumătate de milion de români sunt AFECTAȚI!

422
Decizie dură a Marii Britanii în privința libertății de circulație. Aproape jumătate de milion de români sunt AFECTAȚI! - brexit-1566217341.jpg
Marea Britanie vrea să pună capăt libertății de circulație din prima zi de Brexit, scrie The Independent. Ministrul de interne Priti Patel face presiuni pentru ca restricțiile la granițe să intre în vigoare imediat după expirarea noului termen limită, 31 octombrie.


Marea Britanie nu a pregătit însă nimic care să înlocuiască sistemul din prezent, au mai aflat jurnaliștii britanici. Devine incertă situația legală a celor 3 milioane de cetățeni europeni, dintre care peste 400.000 sunt români.


Tot duminică, ministrul de Brexit a anunțat pe Twitter că a semnat ordinul de abrogare a aderării Marii Britanii la UE. Acest lucru înseamnă că de la 31 octombrie jurisdicția legilor europene va înceta pe teritoriul britanic. "Este un semnal clar către popor că nu mai dăm înapoi" - a transmis cetățenilor.


Un gest care vine în aceeași zi în care presa a publicat un raport guvernamental despre potențialul impact al unui Brexit fără acord: vor fi penurii de alimente, medicamente și combustibil care vor duce la tensiuni sociale și dezordine publică.
Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5145 secunde