Delegațiile siriene, la aceeași masă cu mediatorul ONU

165
Delegațiile siriene, la aceeași masă cu mediatorul ONU - 182456lakhdarbrahimi-1392120084.jpg

Articole recomandate

Negocierile de pace de la Geneva în problema siriană au fost reluate marți, după debutul dificil de luni, cu delegația Damascului și cea a opoziției siriene la aceeași masă cu mediatorul ONU, Lakhdar Brahimi, a anunțat un purtător de cuvânt al acestuia.


Brahimi încearcă cu dificultate să se iasă din dialogul surzilor care a caracterizat până în prezent negocierile. Luni, el a avut discuții separate cu cele două delegații și a refuzat să facă declarații pentru presă, notează AFP.


Atmosfera este negativă, a comentat o sursă apropiată delegației guvernamentale înainte de începerea reuniunii de marți.


Luni seara, delegația opoziției siriene a amenințat că ea nu va mai participa la a treia rundă de discuții dacă la negocierile ce au loc în aceste zile la Geneva nu se vor înregistra progrese. Dacă nu va fi niciun progres, cred că va fi o pierdere de vreme să participăm la o a treia sesiune, a afirmat purtătorul de cuvânt al opoziției, Louai Safi.


În ceea ce privește delegația regimului de la Damasc, aceasta a precizat că nu va renunța la negocieri, lăsând astfel opoziției responsabilitatea unei eventuale rupturi. Guvernul sirian și delegația sa nu se vor retrage și vor rămâne chiar dacă alții vor pleca. Siria va rămâne la această conferință, a dat asigurări luni ministrul adjunct sirian de externe, Faysal Mokdad, notează Agerpres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7042 secunde