Dmitri Medvedev:

Democrația rusă va putea fi judecată peste 100 de ani

185
1
Democrația rusă  va putea fi  judecată  peste 100 de ani - dmitrimedvedev-1363928916.jpg
Premierul rus Dmitri Medvedev estimează că democrația în Rusia se va putea judeca abia peste 100 de ani, având în vedere moștenirea epocii sovietice, care s-a încheiat doar cu doua decenii în urmă, relatează AFP și Interfax. 

"Noi facem doar primii pași în dezvoltarea sistemului nostru politic și a instituțiilor democratice în țara noastră, și nu putem fi judecați după etaloanele cele mai înalte", a declarat Medvedev, într-un interviu pentru media europene, postat pe site-ul guvernului de la Moscova.

"Se poate face aceasta: dacă, de exemplu, vor exista probleme peste o sută de ani, atunci probabil va însemna că în cursul acestor ani au existat lucruri care nu au fost făcute", a adăugat șeful executivului rus, amintind că atât în epoca țarilor, cât și în cea sovietică, "nu a existat niciun fel de democrație" în Rusia.

Premierul rus a recunoscut că în această privință nu vede nicio altă cale posibilă: "Nu suntem cu nimic mai diferiți decât celelalte țări europene, nu vedem o altă cale de democrație care să se poată baza pe abordări specifice Rusiei", a declarat el.

"Dar democrația și sistemul politic trebuie de asemenea să aibă un caracter național în fiecare țară", a remarcat cu toate acestea șeful executivului rus. 

Comentează știrea

admirator
22 martie 2013
da,

"un pas inainte, doi pasi inapoi..." acum e democratie in Rusia?

Articole pe aceeași temă

Joi, 28 Februarie 2013
Stire din Actual : Cutremur puternic în estul Rusiei
Pagina a fost generata in 0.4118 secunde