Marina rusă a început să lucreze la crearea unei forțe de intervenție în Mediterana

299
Marina rusă a început să lucreze la crearea  unei forțe de intervenție în Mediterana - rusia-1363095417.jpg
Forțele navale ruse au început să lucreze la crearea unei forțe de intervenție permanente menite să apere interesele Rusiei în Mediterana, a anunțat comandantul Marinei, amiralul Viktor Șirkov. 


"Ministrul Apărării ne-a ordonat să creăm o forță de intervenție care va opera în Marea Mediterană în mod permanent", a declarat Șirkov, citat deRIA Novosti în pagina electronică, după o întâlnire cu ministrul. "Am început, deja, să lucrăm la crearea acestei forțe", a adăugat el.

Inițiativa are loc în contextul unor tensiuni internaționale în zona de est a Mediteranei, din cauza intensificării războiului civil din Siria. Potrivit lui Șirkov, aceasta a fost discutată la cartierul ge-neral al Marinei, în centrul discuțiilor fiind plasate logistica și antrenamentul personalului implicat.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a anunțat adoptarea unei decizii cu privire la crearea unei forțe navale de intervenție în mod permanent în Mediterana. "Cred că avem capacitatea să formăm și să menținem o asemenea forță", a declarat el, citând succesul unor recente manevre navale de amploare în Mediterana și Marea Neagră, la care au participat nave din flotele de la mările Nordică, Baltică, Neagră și Pacific, bombardiere strategice și infanteria navală.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 28 Februarie 2013
Stire din Actual : Cutremur puternic în estul Rusiei
Pagina a fost generata in 0.6751 secunde