Dezastru ecologic! Aproape 1 milion de barili de petrol se scurg în Marea Roșie

804
Dezastru ecologic! Aproape 1 milion de barili de petrol se scurg în Marea Roșie - dezastru-ecologic-1724862169.jpg

Articole de la același autor

Un petrolier care a fost atacat de rebelii Houthi din Yemen în Marea Roșie săptămâna trecută este încă în flăcări, iar nava care era încărcată cu 1 milion de barili de petrol ar avea deja scurgeri, avertizează Pentagonul, potrivit BBC.


Nava transportă peste 150.000 de tone de țiței, iar o scurgere majoră are potențialul de a deveni cel mai mare dezastru ecologic din istorie.


Rebelii Houthii susținuți de Iran, care controlează o mare parte din Yemen, spun că de 10 luni atacă nave în Marea Roșie în sprijinul palestinienilor în războiul dintre Israel și Hamas din Fâșia Gaza.


Aceștia ar fi scufundat deja două nave și au ucis cel puțin doi marinari.


Ei au susținut - adesea în mod fals - că vizează nave care au legătură doar cu Israel, SUA sau Marea Britanie.


Petrolierul a fost atacat prima dată cu ambarcațiuni mici miercurea trecută, apoi lovit de trei proiectile care au declanșat un incendiu și l-au lăsat fără putere în motoare, a declarat biroul pentru operațiunile comerciale maritime din Marea Britanie (UKMTO).


Cei 25 de membri ai echipajului au fost salvați de o navă de război europeană o zi mai târziu și transportați în Djibouti.


O declarație de sâmbătă a Departamentului de Stat al SUA și-a exprimat îngrijorarea cu privire la atacurile asupra navei. Acesta a avertizat despre o posibilă scurgere de petrol de patru ori mai mare decât dezastrul Exxon Valdez din 1989 , care a eliberat 257.000 de barili în largul coastei Alaska, de această dată fiind vorba de aproximativ 1.000.000 de barili.


Marți, purtătorul de cuvânt al Pentagonului, generalul-major Patrick Ryder, a declarat că două remorchere au fost trimise pentru a salva nava afectată, dar rebelii Houthi au încercat să îi atace și au anulat operațiunea.


Ryder a mai spus că SUA lucrează cu parteneri din regiune pentru a încerca să atenueze orice impact potențial asupra mediului.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4434 secunde