Dmitri Medvedev, ales la conducerea partidului Rusia Unită

451
2
Dmitri Medvedev, ales la conducerea partidului Rusia Unită - rusia-1338128204.jpg
Premierul rus Dmitri Medvedev a fost ales, sâmbătă, la conducerea partidului de guvernământ Rusia Unită, în cadrul unui congres extraordinar al acestei formațiuni la Moscova, succedându-i în funcție mentorului său Vladimir Putin, revenit la Kremlin.

În timpul votului pe bază de ridicare a mâinii, Dmitri Medvedev a fost ales în unanimitate de delegații partidului, reuniți la Manej, o clădire istorică din secolul al XIX-lea, situată în apropiere de Kremlin, potrivit imaginilor transmise de televiziunea ruseă.

Această desemnare era aștep-tată, în măsura în care Vladimir Putin anunțase, după alegerea sa, în martie, la președinția rusă că îi va ceda lui Dmitri Medvedev conducerea partidului.

În alocuțiunea sa în fața dele-gaților și a lui Putin, Medvedev a declarat că vrea să facă din Rusia Unită un partid "mai democratic", "mai deschis" și a subliniat că tinerii trebuie să fie "cea mai mare prioritate".

Medvedev a recunoscut totuși că un "factor de delăsare începe să joace împotriva partidului", care deține hegemonia în Camera inferioară a Parlamentului rus (Duma), de la înființarea sa în 2003.

v v v

Vladimir Putin a condus Rusia Unită din 2008, an în care a devenit premier deoarece Constituția îi interzicea un al treilea mandat consecutiv de președinte. Fostul agent KGB l-a lăsat atunci la președinție pe Dmitri Medvedev. Acesta i-a succedat lui Putin în funcția de premier.

La alegerile legislative din decembrie, Rusia Unită a pierdut un sfert din locurile pe care le ocu-pa în Dumă, obținând la limită majoritatea absolută cu 238 de mandate.

Victoria la alegerile din 2011 a declanșat o mișcare de protest fără precedent de la preluarea puterii de către Putin, în 2000, opoziția și observatorii independenți denunțând fraude masive. Puterea a respins aceste acuzații. 

Comentează știrea

M*A*M*B*O
28 mai 2012
Circ rusesc

Circ rusesc de toată jena. Cei doi n-au nicio jenă. Mai bine schimbați Constituția și proclamați-vă aleșii poporului pe viață cu rocada între voi la 4 sau 5 ani. Și la noi lingăii lui Ceaușescu au făcut la fel.

chris
28 mai 2012
mindrie nationala

ei sint noua putere mondiala si dumnezeu va scapat de globalizare, cipuri implantate, etc. BRAVO RUSIA ASTA DA TARA ,NU TRADATORI SI VINZATORI DE TARA CA LA ...........ghici

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 05 Mai 2012
Stire din Actual : Putin revine la Kremlin
Pagina a fost generata in 0.2326 secunde