Dmitri Medvedev: Fără reforme, economia Rusiei riscă să cadă în prăpastie

69
Dmitri Medvedev: Fără reforme, economia Rusiei riscă să cadă în prăpastie - dmitrimedvedev-1380295531.jpg

Articole recomandate

Economia Rusiei merge prost, se află la o răscruce de drumuri și trebuie să își asume riscuri pentru a nu cădea într-o prăpastie, a avertizat vineri premierul rus Dmitri Medvedev.

Medvedev a descris sumbru situația actuală a economiei din Rusia.

"Condițiile externe defavorabile ne afectează în prezent economia, ca și o serie de probleme nerezolvate", a scris Medvedev, subliniind că prognoza de creștere este relativ pesimistă, scrie AFP, citat de B1.ro

Premierul rus a arătat că creșterea PIB din acest an nu va depăși 2%, fiind inferioară avansului mondial pentru prima oară după 2009.

Premierul a explicat că nu mai este rentabil să produci în uzine învechite și nici să investești în noi proiecte de anvergură, din cauza unor obstacole cum ar fim prețurile mari din construcții.

Premierul a făcut apel la concentrarea eforturilor pe dezvoltarea firmelor mici și mijlocii prin măsuri de susținere, îmbunătățirea productivității și a climatului de afaceri.

La jumătatea lunii septembrie, Medvedev a anunțat că guvernul și companiile de stat trebuie să facă sacrificii bugetare pentru a compensa încetinirea creșterii economice.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 26 Ianuarie 2013
Stire din Economie : "Reforma" care a îngenuncheat munca
Pagina a fost generata in 0.5093 secunde