Live Text Doi ani de la începerea războiului din Ucraina, marcați printr-un eveniment al Centrului pentru Resurse Civice

179
Doi ani de la începerea războiului din Ucraina, marcați printr-un eveniment al Centrului pentru Resurse Civice - razboi-ucraina-1-1709030365.jpg
În aceste momente, Asociația Centrul pentru Resurse Civice, în parteneriat cu Facultatea de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității ”Ovidius” Constanța, organizează evenimentul “Comunitaria Talks: Constanța pentru Ucraina – 2 ani de provocări”.


Evenimentul marchează împlinirea a 2 ani de la începutul războiului la scară largă în Ucraina. Conferința reunește reprezentanți ai instituțiilor publice implicate în rezolvarea situațiilor de criză generate de afluxul semnificativ al refugiaților ucraineni, membri ai societății civile, precum și reprezentanți ai mediului academic. Evenimentul are loc la Campusul Universității “Ovidius” din Constanța, corpul A, la Sala Senatului.


Daniel Citirigă, prodecanul Facultății de Istorie și Științe Politice a Universității ,,Ovidius": Ne bucurăm că sunteți în mijlocul nostru și sper că acest statut de refugiat să nu dureze pentru mult timp. În calitate de profesor de relații internaționale, ceea ce i se întâmplă Ucrainei este un lucru foarte grav. În Europa nu s-a obișnuit acest tratament și asta trebuie să ne dea de gândit. Avem vecini care sar în ajutor și asta ne arată și istoria. Românii au fost și ei plecați în Odesa și în alte orașe de pe teritoriul de astăzi, din cauza războaielor și altor evenimente neplăcute.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4905 secunde