România va putea acorda ajutoare companiilor afectate de războiul din Ucraina

156
România va putea acorda ajutoare companiilor afectate de războiul din Ucraina - romaniavaputeaacordaajutoarecomp-1676217220.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană a stabilit că reintroducerea unei scheme de ajutoare acordate de România pentru a sprijini societățile comerciale, în contextul războiului Rusiei împotriva Ucrainei, este conformă cu Cadrul temporar de criză pentru ajutoarele de stat.

Schema de ajutor constituie o reintroducere a unei măsuri pe care Comisia a aprobat-o inițial în septembrie 2022 și care a expirat la 31 decembrie 2022. În cadrul schemei, sprijinul public poate fi acordat sub formă de: garanții de stat pentru noile împrumuturi acordate și subvenții directe.

România a notificat o serie de modificări aduse schemei inițiale, care vizează în principal:

- o majorare globală a bugetului cu până la 695 de milioane de euro;

- reintroducerea schemei până la 31 decembrie 2023;

- o majorare a plafoanelor maxime ale ajutoarelor pentru granturi directe, în conformitate cu cadrul temporar de criză modificat la 28 octombrie 2022.

Schema reintrodusă are drept obiectiv să le asigure societăților afectate de actuala criză geopolitică posibilitatea de a avea acces în continuare la lichidități suficiente.

Comisia a constatat că schema României, în forma în care a fost reintrodusă, este în continuare conformă cu condițiile prevăzute în cadrul temporar de criză. În ceea ce privește granturile directe, ajutoarele nu vor depăși:

- 250.000 de euro pentru fiecare beneficiar care își desfășoară activitatea în domeniul producției primare de produse agricole;

- 300.000 de euro pentru fiecare beneficiar care își desfășoară activitatea în sectorul pescuitului și acvaculturii;

- 2 milioane de euro pentru fiecare beneficiar din celelalte sectoare ale economiei.

Sprijinul în cadrul schemei va fi acordat până cel târziu la 31 decembrie 2023. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5723 secunde