Pedepse de 7 până la 15 ani de închisoare, pentru fraudarea fondurilor europene

210
Pedepse de 7 până la 15 ani de închisoare, pentru fraudarea fondurilor europene - pedepsede7panala15anideinchisoar-1675970449.jpg

Articole de la același autor

Pe data de 2 decembrie 2021, Comisia Europeană a declanșat o acțiune în constatare privind transpunerea incorectă, în legislațiile naționale, a Directivei nr. 1371 din 2017 privind combaterea fraudelor îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene. Acțiunea este îndreptată împotriva a opt state comunitare: Croația, Finlanda, Grecia, Letonia, Luxemburg, Portugalia, România și Spania.

Având în vedere procedura declanșată, pentru a pune legislația națională în acord cu prevederile Directivei UE, Ministerul Finanțelor a pus în dezbatere publică proiectul de completare a Legii nr. 241 din 2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale.

Se propune introducerea unui nou articol (art.9^1), care va avea următorul cuprins: „Constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 7 la 15 ani și interzicerea unor drepturi orice acțiune sau inacțiune comisă în cadrul unor scheme frauduloase, cu caracter transfrontalier, având ca efect diminuarea cu cel puțin 10.000.000 de euro a resurselor bugetului Uniunii Europene prin:

a) utilizarea sau prezentarea de declarații sau documente false, incorecte sau incomplete privind TVA;

b) nedivulgarea de informații privind TVA atunci când aceste informații trebuie divulgate potrivit legii;

c) prezentarea de declarații corecte privind TVA, pentru a masca în mod fraudulos neplata sau constituirea unor drepturi necuvenite la rambursări de TVA”. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0732 secunde