Program de asistență tehnică pentru finanțarea durabilă pe piața non-bancară

216
Program de asistență tehnică pentru finanțarea durabilă pe piața non-bancară - programdeasistentatehnicapentruf-1674408854.jpg

Articole de la același autor

Autoritatea de Supraveghere Financiară a participat, în cursul săptămânii trecute, la evenimentul lansării unui proiect de asistență tehnică destinat autorităților naționale de reglementare a piețelor financiare din România, Croația, Polonia și Malta, în vederea implementării cadrului de finanțare durabilă. Proiectul beneficiază de finanțare europeană.

Comisia Europeană și-a asumat, prin Pactul Verde European, o serie de ținte ambițioase, printre care reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră cu cel puțin 55% până în 2030 și atingerea neutralității climatice până în 2050. Legislația europeană în domeniul finanțelor sustenabile joacă un rol esențial prin direcționarea fluxurilor financiare care reduc expunerea la riscul climatic.

Autoritatea de Supraveghere Financiară urmărește aplicarea acestei legislații la nivelul pieței financiare non-bancare din România.

Acest proiect vizează cerințele de transparență și raportare privind finanțarea sustenabilă aplicabile organismelor de plasament colectiv în valori mobiliare, fondurilor de investiții alternative, societăților de investiții, de asigurare și de reasigurare, intermediarilor de asigurări, fondurilor de pensii private și administratorilor acestor entități.

Proiectul are ca obiectiv dezvoltarea instrumentelor și a practicilor naționale de supraveghere în domeniu și conține, totodată, o componentă importantă de cooperare cu entitățile supravegheate referitoare la înțelegerea de către părțile interesate a provocărilor, a responsabilităților și a noilor oportunități aduse de cadrul financiar sustenabil al UE. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.549 secunde