Doi deținuți au evadat cu elicopterul dintr-o închisoare din Quebec

207
Doi deținuți au evadat cu elicopterul dintr-o închisoare din Quebec - inchisoare-1363592296.jpg
Doi deținuți au evadat duminică dintr-o închisoare din Quebec cu ajutorul unui elicopter, dar unul dintre ei, apropiat al bandei Hell's Angels, a fost arestat după câteva ore, împreună cu doi dintre complicii săi, în timp ce arestarea celuilalt părea iminentă.

Evadarea pe calea aerului, o premieră în Quebec, a fost planificată minuțios.

Siguranța provinciei Quebec (poliția locală) fiind zgârcită cu detaliile, presa locală a reconstituit un scenariu, potrivit căruia doi complici înarmați au luat ostatic pilotul elicopterului pentru a survola închisoarea Saint-Jérôme, situată la aproximativ 50 de kilometri de Montreal, la începutul după-amiezii, și au lansat o scară din funie pentru doi deținuți care se aflau pe acoperișul clădirii.

Elicopterul a fost găsit la scurt timp după evadare, într-o regiune muntoasă din Mont-Tremblant, în Laurentides, de unde plecase. Pilotul, care nu a fost rănit, dar se afla în stare de șoc, a fost spitalizat, iar forțele de ordine au început urmărirea fugarilor, care au părăsit elicopterul anterior, în apropiere de Saint-Jérôme, în cadrul unei scurte escale, pentru a pleca la bordul unei mașini.

Polițiștii l-au arestat pe Benjamin Hudon-Barbeau, în vârstă de 36 de ani, cunoscut de poliție ca apropiat de Hell's Angels, precum și doi complici, și s-ar afla pe urmele celuilalt deținut evadat, Danny Provençal, în vârstă de 33 de ani, care ar fi încercuit, potrivit unui mesaj al poliției, postat pe Twitter.

Hudon-Barbeau, care ar fi fost rănit în timpul evadării, se afla în închisoare pentru delicte relativ minore, precum deținerea unei arme interzise, deținere de droguri sau folosirea unei cărți de credit furate.

Dar el este un personaj important în mediile din Quebec, unde a fost condamnat în trecut la 12 ani de închisoare pentru uciderea a două persoane într-un bar. Totuși, această condamnare a fost anulată în apel în toamnă, un martor cheie, o tânără, revenind asupra mărturiei sale precedente, potrivit căreia Hudon-Barbeau ar fi deschis focul asupra celor două victime.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9185 secunde