Doi piloți ai companiei Turkish Airlines, răpiți la Beirut

128
Doi piloți ai companiei Turkish Airlines, răpiți la Beirut - pilotiturkish-1376055659.jpg

Articole recomandate

Doi piloți din cadrul companiei Turkish Airlines au fost răpiți vineri dimineața de persoane înarmate pe drumul dinspre aeroportul de la Beirut, a declarat ministrul de Interne Marwane Charbel. "O operațiune de răpire a avut loc la ora (locală) 3.30 (3.30, ora României) vizând un autobuz ce transporta membri ai echipajului unui avion aparținând Turkish Airlines care venea dinspre aeroport și se îndrepta spre un hotel", a declarat ministrul.

"Persoane înarmate au răpit doi pasageri din autobuz, și anume pe pilot și pe copilot", a precizat el.

Potrivit unor surse apropiate Guvernului, patru bărbați înarmați au fost implicați în această răpire. Ceilalți șapte pasageri ai autobuzului nu au fost răpiți. Charbel, care a spus că a vorbit cu ambasadorul Turciei la Beirut, a afirmat că o anchetă a fost deschisă, în timp ce șoferul autobuzului era interogat.

În urma răpirii, militari ai armatei libaneze au fost mobilizați în sector, două transporturi de trupe fiind poziționate la marginea drumului unde a avut loc incidentul.

Această răpire ar putea avea legătură cu cei nouă libanezi de confesiune șiită răpiți în Siria în mai 2012. Ei făceau parte din-

tr-un grup de șiiți care au dispărut în provin-cia Alep (nord) în timpul întoarcerii din Iran, unde au participat la un pelerinaj. Femeile și doi bărbați din cadrul grupului au fost eliberați.

Răpirea lor a fost revendicată de către un bărbat care s-a prezentat ca Abou Ibrahim, membru al Armatei Siriene Libere (ASL, rebeli), dar, în acel moment, ASL a negat că ar fi implicată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5496 secunde