DOLIU ÎN LUMEA MUZICII! A murit o legendă

120
DOLIU ÎN LUMEA MUZICII! A murit o legendă - candela1454657992-1540725224.jpg

Articole recomandate

Celebrul dirijor australian Richard Gill a murit, duminică, din cauza unui cancer, la vârsta de 76 de ani, transmite DPA.

Richard Gill a fost o figură populară nu doar în cercurile admiratorilor muzicii clasice, ci și pentru eforturile sale de popularizare a muzicii clasice în rândul tuturor straturilor sociale.




Devenit imaginea muzicii clasice în Australia, Gill era deseori invitat de televiziunile australiene la diferite emisiuni și a fost o prezență constantă în emisiunea concurs "Spicks and Specks" difuzată de ABC.

Entuziasmul său pentru muzică era "infecțios". Richard Gill a înființat coruri și orchestre în diferite locuri din Australia, apelând la iubitori ai muzicii din diverse medii sociale, printre care și defavorizați, inclusiv pensionari, oameni fără adăpost sau copii de școală primară. Anul trecut a pus bazele Sydney Flash Mob Choir.

El a format și le-a fost mentor unui număr mare de profesori australieni de muzică și a dirijat orchestre simfonice, cât și de muzică de operă.

"Dacă am studia muzica în toate școlile, dar în special în învățământul primar, până în clasa a 6-a, s-ar schimba fața întregii țări", obișnuia el să spună.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0443 secunde