Doliu național în Georgia

96
Doliu național în Georgia - inundatii-1434350824.jpg

Articole recomandate

Este zi de doliu național astăzi în Georgia, în memoria celor 12 oameni care au murit în urma inundațiilor din ultimele zile. Și la această oră 24 de persoane sunt în continuare dispărute. Situația este disperată și pentru alți zeci de oameni care și-au pierdut casele, după ce râul care traversează orașul a ieșit din matcă din cauza ploilor abundente. Sute de pompieri au lucrat toată noaptea pentru a-i evacua pe locuitorii blocați de ape, potrivit Digi24.ro.


În cele mai afectate cartiere din capitala Tbilisi, apa a ajuns la doi metri, așa că singura cale de acces în zonă a fost cu barca.

Zeci de animale, între care tigri, lei, urși, lupi și un hipopotam și-au făcut apariția pe străzile pline de nămol din Tbilisi, după ce râul Vere a ieșit din matcă și a distrus parcul zoologic. Unele animale au fost omorâte de trupele speciale, ca să nu atace populația, altele au fost tranchilizate, însă multe altele sunt în continuare în libertate.

Georgi Margvelașvili, președintele Georgiei: "Situația este dificilă, dar îi putem face față, cu excepția faptului că nu putem să-i aducem înapoi pe cei care au murit".

Jumătate din capitala Georgiei a fost afectată de inundații. Inundațiile au distrus zeci de locuințe, au rupt poduri, copaci și stâlpi de înaltă tensiune. Potrivit unei estimări preliminare, pagubele produse de inundații se ridică la 10 milioane de dolari.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5905 secunde