Doru Iuga va fi adus la Poliția Capitalei pentru percheziția informatică a calculatorului său

458
Doru Iuga va fi adus la Poliția Capitalei pentru percheziția informatică a calculatorului său - 10261doruiuga1-1313567488.jpg
Doru Iuga, director OTV, arestat în dosarul de proxenetism cu minori, va fi adus, miercuri dimineață, la sediul Poliției Capitalei, unde are loc percheziția informatică asupra unui calculator ridicat de anchetatori în 30 iunie din locuința acestuia, potrivit NewsIn.

Șase persoane, printre care Doru Iuga, director OTV, și omul de afaceri german Klaus Zander, au primit, pe 1 iulie, mandate de arestare pentru 29 de zile, în dosarul de proxenetism cu minori, prin decizia Judecătoriei Sectorului 2. De asemenea, instanța a decis și emiterea unui al șaptelea mandat de arestare, în lipsă, pentru 30 de zile.

Procurorii Parchetului Capitalei au cerut instanței arestarea preventivă a lui Doru Iuga, Andrei Staicovici, Klaus Zander, Viorel Manolache, Romeo Haciadurian și Adrian Dobre. Cei șase au fost reținuți după mai multe ore de audieri, fiind prezentați pe 1 iulie magistraților Judecătoriei Sectorului 2 din Capitală, cu propunere de arestare preventivă. De asemenea, procurorii au cerut instanței și emiterea unei al șaptelea mandat de arestare, în lipsă, pe numele lui Costel Țurcan.

Cei șapte sunt cercetați, alături de alte persoane, pentru proxenetism și acte sexuale cu un minor. Potrivit anchetatorilor, zeci de minori ar fi fost racolați de membrii grupului infracțional, condus de un omul de afaceri german în vârstă de 70 de ani Klaus Zander. Dacă cei care se prostituau câștigau câteva zeci sau sute de lei, proxeneții încasau chiar și câteva mii de lei în fiecare zi, potrivit anchetatorilor.

24 de percheziții domiciliare au avut loc, pe 30 iunie, în București, pentru prinderea membrilor grupării acuzați de prostituție, proxenetism și de acte sexuale cu minori, 27 de persoane fiind aduse la audieri la sediul Poliției Capitalei.

Din probele strânse de anchetatori a reieșit că în activitatea infracțională sunt implicate mai multe persoane, în calitate de proxeneți, tineri bărbați care practică prostituția și clienți ai acestora. Unele dintre aceste persoane desfășoară atât activități de proxenetism cât și de prostituție, precizează procurorii.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8697 secunde