Dragomir, Băluț, Bileca și Dumitrache intră în cărți pentru Prefectura Constanța

1297

Articole de la același autor

Social democrații l-au nominalizat, ieri, pe Liviu Dragnea pentru a prelua postul de ministru al Administrației și Internelor. Promovarea lui Dragnea aduce noutăți și la Constanța. Fotoliul de prefect care ar fi trebuit să îi revină lui Liviu Brăiloiu, rămâne iarăși o țintă pentru unii și o oportunitate de a confirma pentru alții. Cristinel Dragomir, Lucian Băluț, Ion Dumitrache și Nicolae Bileca sunt acum opțiunile pentru a-l înlocui în fruntea județului pe actualul prefect Dănuț Culețu.
Liviu Dragnea, cunoscut la Constanța și ca un apropiat al echipei Mazăre - Constantinescu, a trecut ieri de votul unanim al membrilor Comitetului Executiv Național al partidului.
El a fost desemnat pentru a prelua fotoliul de ministru al Administrației și Internelor, în urma demisiei lui Gabriel Oprea.
În actualul context, cunoscute fiind și relațiile cu echipa de la Constanța și suportul reciproc pe care și l-au asigurat cele două tabere, Liviu Dragnea nu va ezita să îl ia în echipa sa de la minister pe Liviu Brăiloiu, cel care era în cărți pentru fotoliul de prefect al județului Constanța.
Brăiloiu ar fi fost susținut de pesediști la Prefectura Constanța în cazul în care pesedistul, intrat în politica tomitană cu foarte puțin timp înainte de alegerile generale, nu ar fi obținut un fotoliu de secretar de stat în Ministerul Administrației și Internelor.
Șansa lui Brăiloiu de a se vedea în echipa ministerială părea pierdută odată cu numirile făcute de fostul ministru Gabriel Oprea care nu l-a agreat pe constănțean în echipa lui.
Acum, Brăiloiu se vede iar în cărți și cu șanse foarte mari de a ocupa un loc în ministerul mult râvnit.

Un prefect pentru Constanța
Dragnea schimbă așadar ordinea locală și "obligă" acum PSD Constanța să facă o altă nominalizare pentru fotoliul de prefect. Surse din cadrul partidului continuă să îi nominalizeze pe Cristinel Dragomir și Lucian Băluț ca posibili ocupanți ai fotoliului de prefect. Dragomir nu pare însă încântat de propunere chiar și pentru simplul fapt că după alegerile locale din iunie a ajuns vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța.
Profesorul universitar Lucian Băluț, fost deputat PSD de Constanța, susține că nu i-a făcut nimeni această propunere. Surse din partid îl dau însă drept o variantă la conducerea județului.
Pesediștii constănțeni se gândesc chiar și la Nicolae Bileca.
Și dacă pe unii îi propune partidul, alții se luptă să își facă ei singuri simțită prezența și să se impună în ierarhia politică locală. Este vorba despre consilierul județean Ion Dumitrache, despre care se spune că lucrează din greu la a-și convinge colegii de partid și liderii cu precădere că el ar putea fi cea mai bună alegere a partidului pentru Prefectura Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9538 secunde